Одавно се музика слушала није, вјероватно због предудара ”те ово, те оно….Те уради, те заврши, те принеси, те изнеси, те однеси….”Изговор свјесног или несвјесног генотипа, не стиже да промуља по глави, једноставно је тако. Ових дана, или последњих година….

Почетком двијехиљадитих стиже у ћошку Пентиум 4…Са позамашном позадином и првим контигентом нарезаних пјесама, мп3 варијанта….На десктопу са снажном јесењом позадином, у бојама златне ражи, оне руске, степске, ако хоћете аутентичне, кликале су се мелодије са екс ЈУ падина, и понеки класици неодређеног жанровског припадања. Била је то једна лијепа музичка руска салата, само више са префињеним лососом, јер јефтинији паризер није имао уплива, да се разјаснимо.

А двијехиљадите се развлаче

Е, па почетком двијехиљадитих, већину времена висило се у ћошку, са Пентиума, односно сивих звучника допирала је музика, ријечи су се училе напамет, записивале у посебне блокчиће, свеске, гравирале у роковнике… Дакле, све прије Нета, јутјуба, онлине текстова. Вријеме после школе, ручка, спавања, између игрица, на смјене, користило се да се музика преслуша, групе упознају, и што више цедеова нареже. Д а ли је то било због неког престижа: ”Е, јуче се преслушао цијели албум Флојда, или Сунцокрета”, јавности није познато, али је пријало.

Како су се развијале двијехиљадите, тако се позадина Пентиума стањивала, ћошак је замјенио своје станаре, Интернет је донио са собом и лосос и паризер, текстови се не уче напамет, још мање записују…Само се промуљају у депадансу ушне шкољке, мућну и проспу, колико је јавности познато, упитно да ли прија.

Музика се одавно није слушала, да ли због предудара” те ово, те оно…Те оно, те уради, пренеси, изнеси, донеси….”’Или због развучене кривуље другог миленијума, истањених јуфки година, искуства, година, одустајања, јавности није познато, али се испитује. Међутим, по званичним информацијама, у маркетима нигдје нема префињеног лососа са почетка приче, док је паризер добио нове облике: саламе, шунке, мортаделе, стијешњене, димљене, какве год хоћете. А шта иде у музичку руску салату паризера без? Па паризер не, али шта друго да?

Share: