privatna arhiva

Betonska zdjela daje povod za razmišljanje. Kakva je to ”tabula rasa” za rukohvate cvijeća i umijeća u sazvučju pastelnih nijansi što smiruju ubrzan puls svakodnevlja, opipava i sjenči Budvanka, Mirjana Vulin u sopstvenoj kreaciji, kroz ”Passo decor handmade”.

Privatna arhiva

‘ Prvi predmet koji sam izradila bila je betonska zdjela. Ovako kad izgovorite, pomislite vjerovatno šta tu može biti specifično, a zapravo ni sama nisam mogla da pretpostavim koliko prvenstveno truda treba, a drugo koliko nečemu možete dati života pa čak i sa nekom sitnicom.Sve je počelo iz moje mašte, ljubavi prema prirodi i potreba da to iskažem na jedinstven način, a opet da se dopada drugima”, ističe sagovornica dopisnice.

Privatna arhiva

”Prva ljubav se ne zaboravlja”

Priznaje da nije imala tačno definisan izgled, krenula je od sitnice, radila ono što je u tom trenutku činilo srećnom, pa je inspiracija sama došla. Dok se prisjeća svojih početaka i upoređuje sa trenutnim, evidentno je više iskustva, strpljenja i želje da sve ispadne baš onako kako je zamislila. A zamislila je zanimljivu, unikatnu ponudu.

Privatna arhiva

” U ponudi imam saksije, mindjuše, broševe… Naime, sa jedne strane moram se koristiti onom frazom “Prva ljubav se ne zaboravlja”, pa moram priznati da sa ogromnom količinom ljubavi izrađujem zdjele, ali ni ostale sitnice nisu od manje važnosti. Možda sam samo vezana na neki čudan način za zdjele, iliti saksije, jer su one bile moj početak.  Posebnu ljubav i pažnju naravno posvećujem svakom predmetu pojedinačno, jer su specifični na svoj način, a imaju sopstvenu priču”, navodi Mirjana.

Inspiracija pretežno u cvijeću

Na pitanje dopisnice, koliko konkretno vremena provodi prilikom izrade, ne može dati adekvatan odgovor, jer stvar je percepcije i relativiteta, a ”Passo decor” je stvar i prirode.

Privatna arhiva

‘Koliko vremena..ne znam, iskreno, vrijeme mi prolazi nevjerovatno brzo. To je valjda ono” kada nešto volite da radite, pa vam se čini da vrijeme nevjerovatno leti. Objektivno gledano, potrebno je dosta truda i ulaganja i jako je bitno da sve bude na svom mjestu, a i da se datoj izradi posvetite maksimalno. Inspiraciju crpim iz prirode. Priroda je inače nešto što me nevjerovatno smiruje i u isto vrijeme inspiriše, pretežno je baš ta insipiracija u cvijeću, valjda zato što ga mnogo volim”, ističe sagovornica dopisnice.

”Pastelne boje su moj stil”

Gledajući izradjene Mirjanine unikate, dopisnica je primjetila da ”odmorne” boje uzimaju primat. Ni to nije slučajno.

Privatna arhiva

‘ Da, to je sa namjerom, kao i sve što radim.  Ne volim jake boje, pastelne boje su moj stil.To su boje koje odmaraju oči, a ujedno daju posebnu priču i mnogo su dobar detalj. Bitno mi je jako da se neko osjeća prijatno i dok gleda moje radove, i ako ih nosi, kada je u pitanju nakit”, govori Mirjana, dodajući da dosta ljudi zna da prepozna njen trud i rad, kao i da cijene njeno vrijeme.

Privatna arhiva

” Ali naravno, vremena su takva da je zaista potrebno na sve moguće načine plasirati svoje proizvode.  Trenutno imam svoju stranicu na Instagramu, https://www.instagram.com/passo_decor_handmade/ gdje možete pogledati dosta mojih radova. I naravno, kome se svidi moj stil, može me uvijek kontaktirati’‘, ističe sagovornica.

Cvjećara- plan i želja

 ‘‘ Plan, a ujedno i želja, mi je da otvorim cvjećaru. Ali to ne bi bila samo cvjećara,  uklopila bih i svoju ljubav prema cvijeću, a ujedno i svoju ljubav prema ovim malim, unikatnim radovima. Nadam se da ćete jednog dana moci da uživate u tome”, zaključuje sagovornica unikatnih radova, neobičnog imena.

Privatna arhiva

‘Passo decor’ je nastao on nadimka “Passo”. Slatka priča iz djetinstva.  Jednog  proljeća na budvanskim bedemima, prijateljica Ivana Babić je osmislila logo i bila svjedok moje ideje”, prisjeća se Mirjana, čije ćemo korake tek svjedočiti u vremenu gdje je dekor visoko na talasima artizma i prirode.

Share: